|
|
Registros recuperados : 33 | |
1. | | BERGER, I. J.; FREITAS-ÁSTUA, J.; REIS, M. S.; TARGON, M. L. P. N.; MACHADO, M. A. In silico prediction of gene expression patterns in Citrus flavedo. Genetics and Molecular Biology, Ribeirão Preto, v. 30, n. 3, p. 752-760, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
2. | | BOASCARIOL-CAMARGO, R. L.; BERGER, I. J.; SOUZA, A. A.; AMARAL, A. M. do; CARLOS, E. F.; FREITAS-ÁSTUA, J.; TAKITA, M. A.; TARGON, M. L. P. N.; MEDINA, C. L.; REIS, M. S.; MACHADO, M. A. In silico analysis of ESTs from roots of Rangpur lime (Citrus limonia Osbeck) under water stress. Genetics and Molecular Biology, Ribeirão Preto, v. 30, n. 3, p. 906-916, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
3. | | BOSCARIOL-CAMARGO, R. L.; SILVA-PINHATI, A. C.; SOUZA, A. A.; AMARAL, A. M. do; CARLOS, E. F.; FREITAS-ASTÚA, J.; TAKITA, M. A.; TARGON, M. L. P. N.; REIS, S. M.; MACHADO, M. A. Gene expression of Rangpur Lime (Citrus limonia Osbeck) under water stress. In: THE INTERNATIONAL CONFERENCE ON THE STATUS OF PLANT & ANIMAL GENOME RESEARCH, 16., 2008, San Diego. Final abstracts guide. San Diego: Illumina, 2008. P24 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
4. | | CAMARGO, R. L. B.; BERGER, I. J.; SOUZA, A. A.; AMARAL, A. M. do; CARLOS, E. F.; ASTÚA, J. F.; TAKITA, M. A.; TARGON, M. L. P. N.; MEDEDINA, C. L.; REIS, M. S.; MACHADO, M. A. In silico analysis of ESTs from roots of Rangpur lime (Citrus limonia Osbeck) under water stress. Genetics and Molecular Biology, v. 30, n. 3, suppl., p. 906-916, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
5. | | CAMPOS, M. A.; TARGON, M. L. P. N.; SOUZA, A. A.; MONGE, G. A.; TEIXEIRA, J. E. C.; TAKITA, M. A.; KISHI, L.; PAIVA, L. V.; MACHADO, M. A. Elicitin-like genes from Phytophthora parasitica regulated during the interaction with Cirtros sinensis 'Pêra IAC'. Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 29, p. S276, ago. 2004. Edição dos Resumos do XXXVII Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Gramado, RS, ago. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
6. | | COLETA FILHO, H. D.; TARGON, M. L. P. N.; TAKITA, M. A.; NEGRI, J. D. de; AMARAL, A. M. do; MÜLLER, G. W.; POMPEU JÚNIOR, J.; CARVALHO, S. A. de; MACHADO, M. A. Detecção do agente causal do greening do citros (Candidatus Liberibacter asiaticus) no estado de São Paulo. Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 30, n. 4, p. 510-511, Oct./Dec. 2004 Comunicação. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
| |
8. | | COLETTA-FILHO, H. D.; CARLOS, E. F.; TAKITA, M. A.; TARGON, M. L. P. N.; ALVES, K. C. S.; AMARAL, A. M. do; MACHADO, M. A. Effective detection and genome sequencing approaches of candidatus Liberibacter sp. causing Huanglongbing (HLB) in São Paulo, Brazil. In: INTERNATIONAL CITRUS CANKER AND HUANGLONGBING RESEARCH WORKSHOP, 2., 2005, Orlando. Proceedings... Orlando: Florida Citrus Mutual, 2005. p. 79 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
9. | | COLETTA-FILHO, H. D.; TARGON, M. L. P. N.; TAKITA, M. A.; DE NEGRI, J. D.; POMPEU JUNIOR, J.; MACHADO, M. A.; AMARAL, A. M.; MULLER, G. W. First report of the causal agent of Huanglongbing ("Candidatus Liberibacter asiaticus") in Brazil. Plant Disease, v. 88, n. 12, p. 1382, 2004. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
10. | | CRISTOFANI, M.; SOUZA, A. A.; KISHI, L.; TAKITA, M. A.; TARGON, M. L. P. N.; MACHADO, M. A. Genes diferencialmente expressos em híbridos de Citrus sunki vs Poncirus trifoliata resistentes ao Citrus tristeza virus detectados por hibridização subtrativa. Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 29, p. S223, ago. 2004. Edição dos Resumos do XXXVII Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Gramado, RS, ago. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
11. | | EIRAS, M.; SILVA, S. R.; STUCHI, E. S.; TARGON, M. L. P. N.; CARVALHO, S. A. Viroides em citros. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 34, n. 5, p. 275-296, set./oct. 2009. Revisão Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
13. | | EIRAS, M.; TARGON, M. L. P. N.; FAJARDO, T. V. M.; FLORES, R.; KITAJIMA, E. W. Citrus exocortis viroid and Hop stunt viroid doubly infecting grapevines in Brazil. Fitopatologia Brasileira, Brasília, v. 31, n. 5, p. 440-446, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
| |
14. | | FREITAS-ÁSTUA, J.; BASTIANEL, M.; LOCALI-FABRIS, E. C.; NOVELLI, V. M.; SILVA-PINHATI, A. C.; BASÍLIO-PALMIERI, A. C.; TARGON, M. L. P. N.; MACHADO, M. A. Differentially expressed stress-related genes in the compatible citrus-Citrus leprosis virus interaction. Genetics and Molecular Biology, Ribeirão Preto, v. 30, n. 3, p. 980-990, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
15. | | FREITAS-ASTUA. J.; LOCALI, L. C.; ANTONIOLI-LUIZON, R.; ASTUA-MONGE, G.; TARGON, M. L. P. N.; RODRIGUES, W.; KITAJIMA, E. W.; MACHADO, M. A. RT-PCR for the simultaneous detection of citrus Tristeza ans leprosis viruses. Fitopatologia Brasileira, Brasília, v. 30, n. 6, p. 669, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
16. | | MACHADO, M. A.; AMARAL, A. M. do; BASTIANEL, M.; BOSCARIOL-CAMARGO, R. L.; CARLOS, E. F.; DELLA COLETTA FILHO, H.; CRISTOFANI-YALY, M.; FREITAS-ASTÚA, J.; LOCALI-FABRIS, E. C.; NOVELLI, V. M.; PERONI, L. A.; SILVA-PINHATI, A. C.; SOUZA, A. A.; STACH-MACHADO, D. R.; TAKITA, M. A.; TARGON, M. L. P. N.; REIS, M. da S. Expressed citrus sequence (CitEST) database in Brazil: features and tools. In: THE INTERNATIONAL CONFERENCE ON THE STATUS OF PLANT & ANIMAL GENOME RESEARCH, 16., 2008, San Diego. Final abstracts guide. San Diego: Illumina, 2008. W105 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
17. | | MACHADO, M. A.; ASTUA-MONGE, G.; TARGON, M. L. P. N.; TAKITA, M. A.; FREITAS-ASTUA, J.; SOUZA, A. A.; COLETA FILHO, H. D.; AMARAL, A. M. do; CRISTOFANI, M.; BASTIANEL, M. Citrus genomics in Brazil (CitEST): experiences and future perspectives. In: PLANT & ANIMAL GENOME, 13., 2005, San Diego, USA. Abstracts... San Diego: Scherago International, 2005. p. 18 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
18. | | MACHADO, M. A.; ASTUA-MONGE, G.; TARGON, M. L. P. N.; TAKITA, M. A.; FREITAS-ASTUA, J.; SOUZA, A. A.; COLETTA FILHO, H. D.; AMARAL, A. M. do; CRISTOFANI, M.; BASTIANEL, M.; PALMIERI, D. A.; BASILIO, A. C. Citrus genomics in Brazil (CitEST): experiences and future perspectives. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE BIOQUÍMICA E BIOLOGIA MOLECULAR, 34., 2005, Águas de Lindóia. Programa e índices... Águas de Lindóia: SBBq, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
19. | | MACHADO, M. A.; SOUZA, A. A.; AMARAL, A. M.; TAKITA, M. A.; FREITAS-ÁSTUA, J.; CRISTOFANI-YALY, M.; BASTIANEL, M.; LOCALI-FABRIS, E. C.; COLETTA FILHO, H. D.; PINHATI, A. C. S.; CAMARGO, R. L. B.; KISHI, L. T.; TARGON, M. L. P. N. Genômica da interação de citros com patógenos. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 34, ago. 2009. Suplemento. Edição dos Resumos do XLII Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Rio de Janeiro, ago. 2009. Suplemento. Mesa redonda 9. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
20. | | MACHADO, M. A.; SOUZA, A. A.; AMARAL, A. M.; TAKITA, M. A.; FREITAS-ÁSTUA, J.; CRISTOFANI-YALY, M.; BASTIANEL, M.; LOCALI-FABRIS, E. C.; DELLA COLETTA FILHO, H.; PINHATI, A. C. S.; CAMARGO, R. L. B.; KISHI, L. T.; TARGON, M. L. P. N. Genômica da interação de citros com patógenos. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 34, ago. 2009. Suplemento. Edição dos Resumos do XLII Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Rio de Janeiro, ago. 2009. Suplemento. Mesa redonda 9. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
Registros recuperados : 33 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
01/11/2019 |
Data da última atualização: |
01/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
REIS, J. H. dos; GEBERT, R. R.; FORTUOSO, B. F.; SANTOS, D. S. dos; SOUZA, C. F.; BALDISSERA, M. D.; TAVERNARI, F. de C.; BOIAGO, M. M.; PAIANO, D.; SILVA, A. S. da. |
Afiliação: |
JOÃO H. dos REIS, UFSC; ROGER R. GEBERT, UFSC; BRUNO F. FURTUOSO, UFSC; DAIANE S. DOS SANTOS, UFSC; CARINE F. SOUZA, UFSC; MATHEUS D. BALDISSERA, UFSM; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; MARCEL MANENTE BOIAGO, UFSC; DIOVANI PAIANO, UFSM; ALEKSANDRO SCHAEFER DA SILVA, UFSC. |
Título: |
Selenomethionine as a dietary supplement for laying hens: impacts on lipid peroxidation and antioxidant capacity in fresh and stored eggs. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Biochemistry, v. 43, e12957, 2019. |
DOI: |
10.1111/jfbc.12957 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The objective of this study was to determine whether supplementing the diets of laying hens with selenomethionine (SM, 1% selenium) improves performance and egg quality. We supplemented diets with SM as follows: T0 control (without SM); T5, T10, T15, and T20 were supplemented with 5, 10, 15, and 20 mg of SM/kg of feed, respectively (equal to 0.05, 0.10, 0.15, and 0.20 mg selenium/kg of feed). T5 and T10 hens showed better feed conversion per kg of egg, percentage of laying, higher daily feed intake, and higher average egg weight. The eggs of hens supplemented with SM had lower levels of lipop‐eroxidation (LPO) in fresh (T15 and T20) and stored eggs (T20). Glutathione peroxidase (GPx) and superoxide dismutase (SOD) activities, as well as total antioxidant capacitywere greater in egg yolks after storage (T10; T15; T20 compared to T0). Hens supple‐mented with SM had elevated GPx and SOD activities and decreased oxidative reactions. Practical applications: Selenium has several nutraceutical properties, with beneficial effects on the health of the animal and the food produced from them (eggs, in this case). Selenomethionine supplementation in the diet of laying hens improves productive efficiency, stimulates the antioxidant system and reduces lipid peroxidation in the egg yolk. Egg‐laying hens that received selenomethionine showed minimized lipid peroxidation in stored eggs, possibly improving shelf life of the eggs. |
Palavras-Chave: |
Armazenamento do ovo; Organic mineral; Qualidade do ovo; Selenometionina; Zootechnical performance. |
Thesaurus NAL: |
Animal health; Egg quality; Poultry. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02481naa a2200337 a 4500 001 2113801 005 2019-11-01 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1111/jfbc.12957$2DOI 100 1 $aREIS, J. H. dos 245 $aSelenomethionine as a dietary supplement for laying hens$bimpacts on lipid peroxidation and antioxidant capacity in fresh and stored eggs.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aAbstract: The objective of this study was to determine whether supplementing the diets of laying hens with selenomethionine (SM, 1% selenium) improves performance and egg quality. We supplemented diets with SM as follows: T0 control (without SM); T5, T10, T15, and T20 were supplemented with 5, 10, 15, and 20 mg of SM/kg of feed, respectively (equal to 0.05, 0.10, 0.15, and 0.20 mg selenium/kg of feed). T5 and T10 hens showed better feed conversion per kg of egg, percentage of laying, higher daily feed intake, and higher average egg weight. The eggs of hens supplemented with SM had lower levels of lipop‐eroxidation (LPO) in fresh (T15 and T20) and stored eggs (T20). Glutathione peroxidase (GPx) and superoxide dismutase (SOD) activities, as well as total antioxidant capacitywere greater in egg yolks after storage (T10; T15; T20 compared to T0). Hens supple‐mented with SM had elevated GPx and SOD activities and decreased oxidative reactions. Practical applications: Selenium has several nutraceutical properties, with beneficial effects on the health of the animal and the food produced from them (eggs, in this case). Selenomethionine supplementation in the diet of laying hens improves productive efficiency, stimulates the antioxidant system and reduces lipid peroxidation in the egg yolk. Egg‐laying hens that received selenomethionine showed minimized lipid peroxidation in stored eggs, possibly improving shelf life of the eggs. 650 $aAnimal health 650 $aEgg quality 650 $aPoultry 653 $aArmazenamento do ovo 653 $aOrganic mineral 653 $aQualidade do ovo 653 $aSelenometionina 653 $aZootechnical performance 700 1 $aGEBERT, R. R. 700 1 $aFORTUOSO, B. F. 700 1 $aSANTOS, D. S. dos 700 1 $aSOUZA, C. F. 700 1 $aBALDISSERA, M. D. 700 1 $aTAVERNARI, F. de C. 700 1 $aBOIAGO, M. M. 700 1 $aPAIANO, D. 700 1 $aSILVA, A. S. da 773 $tJournal of Food Biochemistry$gv. 43, e12957, 2019.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|